... met passie voor Frankrijk!

3 dagen in de Franse Gaume,de Provence van het noorden

De Gaume vormt een bijzonder toeristisch gebied in de grensstreek van België en Frankrijk en is een relatief kleine regio waar u gemakkelijk tijdens deze driedaagse trip mee kennis kunt maken. Geflankeerd door de Ardennen in het Noorden en de bossen van de Lorraine in het zuiden profiteert dit gebied van een zacht microklimaat. Niet voor niets wordt deze streek ook wel de ‘Provence’ van het noorden genoemd!


Bezoek het Belgische Torgny, het mooiste dorp van Walloniè, bekijk in Avioth de prachtige ´Basilique des champs´. Ook Montmedy is meer dan een bezoek waard met de indrukwekkende vestingwerken van architect Vauban. En na een bezoekje aan het Europees biermuseum van Stenay, bekijkt u uw biertje op het terras van uw hotel in Marville vast en zeker met andere ogen! Als u van uw welkomstdrankje heeft genoten kunt u zich vergapen aan de renaissance-architectuur van dit dorp. Bezoek ook het prachtige St.Hilairekerkhof met z´n diverse bijzondere graven, dat net als het bekende kerkhof Père Lachaise in Parijs een geklasseerd monument is.


Je verblijft in ‘Auberge de Marville’ midden in het centrum van het renaissance-stadje Marville, gelegen naast de mooie Eglise St. Nicolas. Het hotel is ondergebracht in een voormalige graanschuur en ademt de sfeer van weleer uit. In de dependance van het hotel, een straat verderop, is gekozen voor een moderne inrichting en heb je de beschikking over WIFI.
Boek deze heerlijke trip al vanaf €109,- door het contactformulier in te vullen, een mail te sturen aan info@france-partout.nl of te bellen met France Partout 06-22517083.

Vanafprijzen zijn p.p. en op basis van beschikbaarheid in een 2-persoonskamer. Excl. toeristenbelasting en reserveringskosten €20,- pb.